Heb jij al NFC op je smartphone?

Een smartphone is voor vele mensen een onmisbaar accessoire. Je zoekt eenvoudig op hoe laat je bus vertrekt, wat je vanavond gaat eten en hoe je het moet maken, je blijft middels simpele berichten in contact met vrienden en familie en je kunt zelfs je bankzaken ermee regelen. Grote kans echter, dat je in de supermarkt nog gewoon met een pinpas betaalt. Maar daar komt binnenkort verandering in. Steeds meer smartphones worden namelijk uitgerust met NFC. Waren ze al onmisbaar, met NFC wordt die onmisbaarheid alleen maar groter.

 Wat is NFC?

Near Field Communication, zoals NFC voluit heet, is een veilige manier van draadloze gegevensuitwisseling. Veilig, omdat informatie alleen binnen een straal van 10 centimeter kan worden uitgewisseld. Men zegt zelfs dat NFC alleen optimaal werkt wanneer twee apparaten tot op maximaal 3 centimeter van elkaar worden gehouden. Met bluetooth kan dit natuurlijk ook. Maar omdat bluetooth een veel groter bereik heeft, is het veel gemakkelijker om data te onderscheppen. Erg veilig is het dus niet. Doordat NFC zoveel veiliger is en je er zelf voor moet zorgen dat je telefoon in de buurt van een NFC apparaat is, komt mobiel betalen steeds dichterbij.

Betalen met je mobiele telefoon

De huidige telefoons die alles kunnen, zijn erg diefstalgevoelig. Een telefoonverzekering is daarom te overwegen. Want als je straks ook met je mobiele telefoon kunt betalen, is een portemonnee helemaal niet meer nodig. Je houdt het toestel bij een betaalapparaat en de boodschappen zijn betaald. Klinkt als toekomstmuziek? Wist je dat je OV-chipkaart op precies dezelfde manier werkt? Je houdt je pas tegen de lezer en je betaalt zo automatisch je treinreis. Handig!

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter