Hoe zien NFC tags er uit?

NFC tags zullen we in de toekomst steeds vaker gaan zien. Met zo’n NFC tag kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de instellingen van je mobiele telefoon veranderen op het moment dat je hem tegen zo’n tag houdt. Tenminste in de buurt (enkele centimeters) van zo’n tag houdt, maar er zijn heel veel andere mogelijkheden met zo’n tag. Daarnaast komen de tags langzaam aan ook in steeds meer maten en vormen op de markt.

Hoe werkt zo’n NFC tag?

Zonder al te ingewikkeld te doen: Het is een kleine chip met NFC technologie die verwerkt wordt in een stukje plastic in de vorm van een muntje. Door simpelweg je telefoon tegen de tag aan te houden maakt hij verbinding met de NFC chip en doet hij wat hij moet doen. Deze NFC tags kan je zelf instellen door middel van een app op je android telefoon. Voor de Windows Phones is er ook een app die er voor zorgt dat je zulke tags kan instellen. Dit is werkelijk heel eenvoudig en leuk om te doen. Marques legt in de video hieronder uit hoe het werkt en laat ook even snel zien hoe je zo’n tag kan instellen.

Hoe ziet een NFC tag er uit?

Zoals ik al zei, in principe kan zo’n NFC chip in allerlei vormen en maten verwerkt worden. Momenteel zie je eigenlijk alleen nog maar kleine muntvormige tags op de markt, zoals de Sony SmartTags. Hieronder heb ik wat voorbeelden geplaatst van zulk soort tags. Het leuke is dat je deze tags ook zelf kunt kopen bij bijvoorbeeld buynfctags.com¬†en dan dus zelf in kan stellen. Als je wat beter zoekt op het internet vind je ook tags waar je jouw eigen logo op kan laten zetten. De standaard tags kosten momenteel tussen de 80 en 120 eurocent, dus dat is heel leuk om er mee te gaan stoeien. Er zijn ook NFC Tags te vinden van LG en Sony.

De toekomst van NFC tags?

Ik weet zeker dat we steeds vaker deze NFC tags tegen gaan komen. Op festivals, in visitekaartjes en ga zo maar door. NFC heeft veel potentieel en niet alleen als het om betalen met NFC gaat. Zie hieronder nog even hoe Marques het uitlegt in het Engels. Hij legt het kort en duidelijk uit.  

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter